Categories
Без категория

Ски курортите на бунт срещу Зеления октопод! Еколози олигарси рекетират срещу десетки милиони българския бизнес – gp-gallery.com

Жители и представители на граждански сдружения от Банско, подкрепени от техни колеги от Самоков и Сепарева баня, връчиха на премиера Бойко Борисов писмо с искане за спиране на обществените поръчки, обслужващи зелените олигархични кръгове.
В писмото конкретно са посочени кои зелени НПО-та и лица са ги спечелили. От него става ясно какво огромно разхищение на европейски и национални средсва е извършвано през последните години под фалшивия предтекст за опазване на природата.

След като връчиха писмото на премиера хората от Банско,Самоков и Сепарева баня се отправиха на протест с викове: „Зелена мафия”; „Екорекетьори”; „Вън зелените олигарси от планините”. Протестиращите се насочиха към Шератон, където МОСВ и зелени организации разпределят нови 100 млн.лв ужким за опазване на биоразнообразието за 2016 г.

Ето и пълният текст на писмото до премиера Бойко Борисов:

До

Г-н Бойко Борисов,

Министър-председател

на Република България Уважаеми господин министър-председател,

С това писмо искаме да Ви запознаем с едно от най-уродливите лица на българската олигархия – тази на псевдоеколозите.

В приложения списък ще намерите спечелените проекти от НПО-та, състоящи се от 5-6 души и съпругите им. Не претендираме за изчерпателност, заради основателните съмнения, че същите лица имат още НПО-та, фирми и допълнително усвояват пари като експерти в проекти, спечелени с чужди имена.

От милионите, които зелените са усвоили, в българската икономика не влезли постъпления – няма платени данъци, няма разкрити работни места. Движението на парите е еднопосочно.

Поради нишата, която хитро са си избрали, косвени ползи от дейността им не могат да бъдат измерени – единственото видимо са протестите им и действията им срещу туризма и управлението в България.

Зелени Балкани, Стара Загора – бенефициент/изпълнител/партньор (Тома Белев, член на Междуведомствената комисия – специализиран състав на Висш екологичен експертен съвет към МОСВ).

loading…