Categories
Без категория

Скариди едва не убиха Венета Харизанова – gp-gallery.com

Венета Харизанова изживя истински ужас, след като доктор от Виена й съобщи навръх Великден, че е болна от левкоцитна левкимия и й остават още само няколко месеца живот. Диагнозата била потвърдена и от други медици.

„Когато чух диагнозата, първият половин час беше ужасен. Гледах пет дни в тавана и се чудех защо се случва на мен. Такава левкемия се лекува с химиотерапия. Върнах се в България и започнах да си правя най-различни изследвания. После отидох отново във Виена и докторът ми каза, че е сбъркал диагнозата”, обясни с неприкрито вълнение Харизанова в тв интервю през уикенда.
Заради фрапантната грешка докторът във Виена й

опростил сметката от болницата

която възлизала на 3800 евро. Те обаче са капка в морето – лечението на Харизанова в най-елитните болници в света й струвало цяло състояние в евро! Венета се подложила на серия от тестове – ДНК тест, тест на глава, на кожа. „Правех пулс 31 и колабирах постоянно, бях полужива”, връща преживения ужас красавицата.

Общо пет пъти докторите пращали Венета Харизанова в гроба, като последно през декември миналата година майка й колабирала в коридора на родна болница, след като й съобщили, че дъщеря й има рак с думите: „Отивайте в Онкологията и дано дъщеря ви да оживее”.

Ужасът за Харизанова започва в Дубай, където трябвало да снима реклама за първия биокрем в света, дело на живееща в Ел Ей принцеса. Вечерта преди снимките моделката заложила на богата вечеря от морски дарове – скариди, миди, октоподи, които обаче впоследствие й изиграли възможно най-лошата шега. Когато се събудила на сутринта, Венета не могла да се познае. Била цялата подута и с тотална невъзможност да диша.

Прибрала се веднага в България, а още на летището майка й, която е лекар, я чакала с урбазон.

След серия системи, противоалергични лекарства и пълен глад, диагнозата така и не станала ясна. Нито един лекар не можел

да установи първопричината за алергията

За последно Венета имала алергичен проблем преди пет години. През 2006 г. пък за първи път започнала да проявява симптоми на алергия. Но и тогава лекарите не можели да установят причината. Започнала всеки ден да записва какво яде. Хранела се еднообразно и ако се получела реакция, отмятала съответната храна като „забранена”. Докато накрая не станало ясно, че има хистаминова непоносимост. „Не мога да ям почти нищо. Например нищо с оцет или киснато в марината. А в ресторантите повечето меса ги обработват така. После ти казват едно, то се оказва друго и става лошо”, обясни тогава Харизанова.

Освен от всевъзможни алергии Харизанова от години страда и заради размекнати хрущяли. „Имах предложение да участвам в „Денсинг старс”, но това, което ме спираше, са проблемите с колената ми – имам размекване на хрущялите на колената”, казва Венета. Този проблем тя получила след тренировките по ски в края на 90-те години.

Спасението след ужаса, преживян през последните месеци от Венета Харизанова, дошло от нейна приятелка, която почти насила я завлякла при хомеопат. Той намерил решение на мистериозната й болест – с дражета от 3 лева. Два месеца по-късно красавицата се чувства перфектно и е пълна с нови сили за живот. „Напълно му се доверих, постарах се да забравя за останалото и се получи”, доверява миската.
„Оказа се, че съм супер алергична. В Грац видях как

от здрава клетка става ракова клетка

за две седмици, и то от стабилизатори, които хапваме от буркани. Първото, което научих, е да си променя отношението към моите близки. Баща ми не вярваше от самото начало. Майка ми имаше един страх в очите, от който изпадах в ужас. Мъжът ми също се страхуваше и не успяваше да се прикрива успешно. Добре съм от два месеца. Това беше и причината да вляза в „Звездни стажанти”, там играех благотворително за онкоотделението”, казва Харизанова.