Categories
Без категория

Скандал разтърси БДЦ относно името на партията

Скандалите в БДЦ се развихрят с пълна сила.

Според добре осведомени източници на БЛИЦ, партията Български демократичен център се разтриса от вътрешни скандали, чийто връх е достигнал вчера. Скандалът, който е избухнал вчера е бил между лидерът на БДС Светлин Танчев и Красимира Ковачка, която отскоро оглавява бившата партия ЛИДЕР.

Танчев е поставил ултиматум до вчера да бъде прекръстено името на БДЦ на БДЦ – Център, тъй като промените в закона забраняват името на дадена партия да съвпада с името на коалицията. Предложението на Танчев е срещнало одобрението на останалите партии, които участват в коалицията, но хората от бившата партия ЛИДЕР се чувстват прецакани, тъй като не могат да си върнат името на партията, която беше преименувана на БДЦ преди време, защото Танчев ги е подвел да подкрепят приемането на закона, но впоследствие не им дава писмено разрешение да върнат старото си име.

Другият скандал между двете линии Танчев – Ковачка е бил относно конституционните промени. Едната част от коалицията не желае да ги подкрепи, нито да бъде съвносител.