Categories
Без категория

Скандал! Майката на Били Хлапето се измъква суха от измама за 700 бона – gp-gallery.com

Симеонка Моллова, майката на нашумелия рапър Билян, по-известен като Били Хлапето, която е разследвана за данъчни прстъпления, ще се размине не само без наказание, ами дори и без съд! Това твърдят източници на „ШОУ” от столичното следствие, отлично запознати с бакиите около разследването срещу скандалната дама.

Вестникът на народа е писал неведнъж за Моллова, известна като един от гениите на финансовите пирамиди у нас. За нея в интернет форумите човек може да прочете неща, от които ще му се изправят косите. Бизнес дамата е търсена за редица измами, като се почне от имотните тарикатлъци, мине се през прословутия Национален охлювъден клъстер и трицифреното число хора, ужилени от схемата за угояване на пълзящите животинки, далаверите с медицинска апаратура и здраве, и се стигне до данъчни измами.

Не един и двама са пропищелите от майката на Хлапето

в това число и известни личности като рапъра Петър Петков – Гетомен, Кирил Маричков и известен режисьор – все случаи, за които „ШОУ” е правил подробни разработки. И независимо от стотиците оплаквания срещу Моллова, както и множеството висящи дела, бизнес дамата успява все да се измъкне от правосъдието.+ Така е и в конкретния случай с разследването за данъчни престъпления – дело, плод на класическата хватка – префасониране на значимо разследване, в случая за строителни измами, в нещо твърде по-безобидно и с далеч не толкова тежки наказания. „Първоначално ставаше въпрос за разследване по жалби на хора, които твърдят, че са ощетени от Моллова. Закупили си апартаменти „на зелено“, а после не получили нищо. Щетата, която беше установена, бе в размер на 700 000 лева. Незнайно как обаче не се намериха доказателства в тази посока и досъдебното производство беше изменено за данъчни престъпления в размер на 7000 лева”, разясняват нашите източници. Вестникът на народа е писал за въпоросното разследване и преди. Става дума за това, че срещу 48-годишната родителка на известния рапър, която се представя не като Симеонка, а като Симона, е започнало наказателно преследване за данъчни измами, извършвани за периода 2000 – 2002 г. Става дума за фиктивна дейност чрез „кухи“ фирми. Според събраните по разследването данни чрез пълномощници

Моллова е правила фиктивен внос

а налице има „безброй документи” в тази насока. „Тя декларира сделки, а на практика след проведени разпити се установява, че такива действително няма. Съчинявала е всякакви фактури от всякакви фирми”, разкриват още източниците ни.

Още първият следовател, който е работил по разследването, обяснил на наблюдаващата досъдебното производство магистратка от Софийска градска прокуратура, че ако разследването не бъде приключено до края на декември 2015 г., а материалите по делото не бъдат предявени, няма изготвен обвинител акт и то не бъде внесено в съда – ще бъде прекратено по давност. „Изтекла е обикновената давност по всички деяния, извършени за периода 2000 – 2002 г., а има опасност да изтече и абсолютната давност – тоест Моллова да се размине абсолютно безнаказано и даже да не отиде на съд”, категорични са нашите източници от следствието.

За 90% от данъчното престъпление, обикновената давност е изтекла, защото Моллова просто не била привлечена като обвиняема цели 14 години, а материалите по делото са прехвърляни от чекмедже в чекмедже. „Това са т. нар. дела на трупчета. Делото още го има, не може да бъде прекратено, но трябва да се събират още доказателства за онзи период 2000 – 2002 г., и да се докаже щета за още 5000 лева. Тоест трябва да е поне 12 000 лева, за да може да се потвърди престъплението за нанесени особено големи размери. Иначе – след две години изтича и абсолютната давост за престъпленията, в които е обвинена Симеонка Моллова, и всички свършва”, разясняват още източниците на „ШОУ“.