Categories
Без категория

Скандално! Роми имат 23 хиляди лева сметка за ток, но все още го ползват!

Цоко и неговото семейство имат 23 хиляди лева задължения, но продължават да имат ток!

До любопитна информация стигнаха журналистите на Нова телевизия. В специален репортаж те показаха как ромско семейство има задължения от над 23 хиляди лева към ЧЕЗ, но въпреки това продължават да имат ток. Случката се разиграва в Ботевград, където Цоко заедно със своите 15 роднини живее на социални помощи в един апартамент. Повече от 10 години той не е плащал сметката си за ток и задълженията му надхвърлят 20 хиляди лева!

ЧЕЗ сподели, че в блока има 95 апартамента, от които 58 си плащат сметките навреме. Останалите изпитват известни затруднения с покриването на дълговете си към ЧЕЗ и плащат със закъснение или както Цоко – изобщо не плащат! От енергодружеството споделят, че техните екипи са посрещани буквално на нож от живущите в блока.

Енергодружеството споделя, че е спряла тока на всички длъжници, включително и на Цоко. В крайна сметка обаче, Цоко продължава да има ток и задълженията му набъбват всеки месец. Местните коментират, че ЧЕЗ наистина изключва длъжниците, но след това те отново се включват към мрежата.

Остави твоят коментар

коментар(и)