Categories
Без категория

Скандално! Реформаторите дали списък за подслушване на Бакалов!

Реформаторският блок притиска Бакалов да подслушва политици.

Само няколко дни след като Йордан Бакалов се завърна на работа в парламента, избухна нов скандал с неговото име. Той беше назначен за шеф на разведките, а още не постъпил на длъжност, е получил списък с политици за подслушване чрез Военното разузнаване от страна на Реформаторският блок. Разкритието е на агенция ПИК, която се обуславя на собствени източници в парламента.

Военните разведки не са задължени да искат разрешение от съда за прилагане на СРС-та за разлика от МВР, която първо трябва да поиска разрешение от страна на съдебната система. Службата, която ще се оглавява от Йордан Бакалов разполага с много добре разработена система за подслушване на разнообразие от мобилни устройства – от модерни смартфони до остарелите стационионарни телефони.

Източникът на ПИК разкрива още, че Бакалов е послушник на Иван Костов и изпълнява неговата воля. Именно поради тази причина реформаторите настояваха той да се върне на работа в парламента, въпреки че самоволно напусна поста на вътрешен министър в началото на мандата си.

коментар(и)