Categories
Без категория

СИРИЗА губи доверието на гръцките граждани! Разликата с „Нова демокрация“ е само 1 %

Възможно е Ципрас да не бъде преизбран.

Това показва последното социологическо проучването, което беше направено преди провеждането на предсрочните парламентарни избори на 20 септември. Припомняме ви, че кабинетът на Алексис Ципрас подаде оставка, след като беше постигнато споразумение с Европейският съюз и отпускането на нов спасителен заем.

Проучването, което е проведено от Македонският институт за радио Скай и в. „Катимерини“ показва, че към момента двете водещи партии в южната ни съседка имат почти еднакъв брой гласове – от 27 %. Това означава, че подкрепата за „Нова демокрация“ е нараснала с 5 на 100, а тази за СИРИЗА се е сринала с 2 % от последното проучване. Третото място се заема от крайнодесните „Златна зора“, които към момента са си спечелили 6,7 % от доверието на гръцките граждани.

Останалите партии, които най-вероятно ще влязат в парламента след като бъдат проведени предсрочните парламентарни избори са – Комунистическата партия, ПАСОК, Съюз на центристите и Народно единство, която се отцепи от СИРИЗА. Партията на националистите – „Независими гърци“, която беше една от подкрепящите СИРИЗА, няма да успее да влезе в бъдещият парламент, тъй като проучванията показват, че едва 1,5 % от гръцкото население подкрепя идеите им.

коментар(и)