Categories
Без категория

Сидеров: Патриотичният фронт са виновни 17 май да не е обявен за „Ден на геноцида над българите в Батак“

Лидерът на Атака обвини всички правителства до момента, че изпълняват колониална политика.

По този начин обясни депутатът от Атака отхвърлянето на предложението на неговата партия за обявяване на 17 май за национален ден, в който всички българи да почетат паметта на загиналите при Баташкото клане. От партията на Сидеров внесоха искане за разглеждане на предложението в парламентарният ред на 43-тото Народно събрание, но не им достигнаха достатъчно гласове, тъй като двама от депутатите на Патриотичния фронт гласуваха като въздържали се и по този начин предопределиха крайният резултат от гласуването.

Според Волен Сидеров Патриотичният фронт е влязъл в сделка с ГЕРБ и ДПС относно признаването на геноцида на българите по време на Османската империя. Той посочи, че винаги, когато неговата партия предложи нещо в национален интерес, Патриотичният фронт гласува „против“ или „въздържал се“. Причината е на личностна основа или задкулисна сделка с ГЕРБ, посочи депутатът.

Сидеров обвини и Калфин, който беше външен министър по времето на Тройната коалиция. Лидерът на Атака посочи, че той е един от виновниците за непризнаването на 17 май и добави, че всички правителства до момента водят колониална политика.