Categories
Без категория

Сидеров към Борисов: Не ни превръщайте в послушковци на САЩ

Лидерът на Атака призова управляващите да не изпълняват санкциите срещу Русия на ЕС.

Лидерът на атака се обърна към премиера на България на днешното заседание в парламента. Той призова управляващите да не ни превръщат в послушковци на САЩ, а да изпълняваме една европейска политика. Според него България и Европейския съюз губи страшно много от конфликта с Русия и санкциите, които бяха нанесени срещу нея. Сидеров добави, че България трябва да се обяви против санкциите наложени от Брюксел и да защити собственият си интерес.

Борисов се съгласи с мнението на Сидеров и добави, че положението в момента е по-тежко отколкото по време на Студената война. Също така обясни, че голяма част от хората, които са се изказали против санкциите срещу Русия, в крайна сметка не са гласували срещу тях в Брюксел. Премиерът изрази надежда, че санкциите ще отпаднат до края на 2015 година.

Сидеров се присъедини към мнението на Борисов, че положението в момента е по-тежко от „Студената война“ и посочи, че сега пред България се открива шанс да „каже право в очите“ на Европейския съюз, че няма да бъдем послушковци и ще провеждаме европейска политика.