Categories
Без категория

Сидеров вижда края на Европа, ако бъде подписано ТТИП

„Ако бъде подписано ТТИП, ще се наруши държавният сувернитет.“, обясни Сидеров.

Лидерът на Атака алармира, че, ако бъде подписано споразумението за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство ще бъдат погазени дори остатъците от държавният сувернитет, с които се ползва всяка една държава в Европейския съюз. Той обясни, че с това споразумение ще се обезсмисли работата на народните представители, които ще бъдат безсилни пред инвеститорите и техните намерения.

Волен Сидеров смята, че това споразумение ще бъде в ущърб на държавата и даде за пример Полша, която преди няколко години беше осъдена от холаднската застрахователна фирма „Еуреко” за 2 милиарда евро. Освен това депутатът от Атака посочи, че има поне още 100 дела срещу 20 от членките на ЕС, които са завършили в ущърб на държавите.

Меглена Кунева също изрази своята позиция относно ТТИП. Вицепремиерът на България подкрепя подписването на споразумението и опита да успокои хората в България и ЕС, че няма опасност да бъдат заляти с ГМО и добив на шистов газ, ако бъде сключено трансатлантическото партньорство.