Categories
Без категория

Свалят Вежди Рашидов от поста министър на културата?

Шефът на НДК иска да стане министър на културата.

Според информация на вестник „Галерия“ се готви държавен преврат, чиято цел е да бъде свален Вежди Рашидов от поста на министър на културата. Зад него стои директорът на НДК Мирослав Боршош, който преди година беше назначен на тази позиция и направи така, че за Националният дворец на културата да се говори всеки ден.

Поради тази причина той е решил, че би могъл да се справи и с управлението на министерството на културата. Хора, които работят в дворецът на културата обаче, разкриват, че положението хич не е толкова „розово“. Според тях НДК е пред фалит, тъй като Боршош харчи с размазах и е увеличил десетократно разходите му.

Той е увеличил със 100 души администрацията на дворецът на културата. Голяма част от тях са работници от собствената му фирма. Освен това е привлякъл и доста известни имена от артистичните среди и създаде театрални сцени. Според „добре информирани източници“ действията на Боршош са преднамерени и по този начин той искал да си купи подкрепата на културните дейци, когато дойде моментът да поиска оставката на Вежди Рашидов от Бойко Борисов.

Остави твоят коментар

коментар(и)