Categories
Без категория

САЩ осъществи над 20 въздушни удара над Ислямска държава в Сирия

САЩ нанесе тежки поражения на Ислямска държава в Сирия.

Американците удържаха на думата си и започнаха атака срещу терористичното движение Ислямска държава. Тази сутрин заедно със своите съюзници те нанесоха повече от 20 въздушни удара срещу джихадистите в Сирия. Заедно с Бахрейн, Йордания, Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар американците нанесоха сериозни поражения върху позициите на ислямистите в Сирия.

Пентагонът разпространи тази информация чрез световните медии и изрично отбеляза, че Катар само помага за въздушните удари, но не е изпратила собствени самолети. Американските власти са информирали сирийците за предстоящото нападение, но категорично споменаха, че няма да чакат разрешение, за да нанесат своя удар срещу Ислямска държава. От сирийското правителство потвърдиха думите на американските власти.

Очаква се днес да продължат атаките на американските войски срещу Ислямска държава. За момента Пентагонът отказва да даден информация дали се подготвя сухоземен удар срещу позициите на ислямистите. От терористичната организация пък още не са излязли с официална позиция относно нанесените въздушни удари от американците.

Остави твоят коментар

коментар(и)