Categories
Без категория

Руски музикален продуцент: Европейските лидери не са в Москва, защото бяха победени във войната

„Руският балет е създаден много преди държавата САЩ“, отбеляза музикалният продуцент.

По този начин Ованес Мелик-Пашаев си обясни липсата на европейските лидери по случай тържествения парад, с който се отбелязва „Денят на победата“ в Москва в специално интервю за БТВ. Той заяви, че не си струва да коментира действията и изказваният на българския президент и отбеляза, че 80 % от българите са русофили, а голяма част от останалите русофоби са хора, които изразяват тази позиция заради служебното си положение.

Музикалният продуцент обърна внимание и на руското влияние върху България. Пашаев твърди, че у нас няма руски банки, както се твърди и категорично отхвърли появилите се слухове, че има фондове за подкрепа на културата. Той отбеляза, че руската култура е на световно ниво и добави, че руският балет е създаден много преди създаването на американската държава.

Ованес Мелик-Пашаев се върна назад във времето, когато за първи път е посетил САЩ. Направил го е с ансамбъл – „Галактика” и си спомня, че американците са ги посрещнали много по-позитивно, отколкото европейците. Той си обясни това с факта, че всички в САЩ са чужденци и е напълно нормално да се отнасят с останалите народи по този начин. Според него американците не изпитват ненавист към Русия, но информационните медии отразяват това, което им се нареди.