Categories
Без категория

Руски депутати предлагат рождения ден на Путин да бъде обявен за национален празник

Депутатите с интересно предложение.

Такова предложение беше внесено в руския парламент вчера от група депутати. Те смятат, че 7-ми октомври (рождената дата на Путин) трябва да бъде обявена за национален празник в чест на войските, които са отделили Крим от Украйна. Според тях „учтивите хора“, както ги наричат в Русия войските, които превзеха полуострова в Украйна трябва да получат своето заслужено признание от държавата.

Трябва да припомним, че първоначално руснаците отричаха да са изпращали войски в Украйна, но на 17-ти април Путин потвърди за тяхното присъствие. Това се случи около един месец след „приемането на Крим към Русия“.

Виктор Волацки, който е депутат от „Единна Русия“ заяви, че войниците помогнали на кримските граждани да се завърнат към историческата си родина, без да се пролее капка кръв заслужават своето признание и уважение от страна на техните сънародници. Предстои да видим дали това предложение ще бъде одобрено от останалите депутати и дали рождената дата на Путин ще се превърне в национален празник на Русия!

Остави твоят коментар

коментар(и)