Categories
Без категория

Росен Плевнелиев е на посещение в Хърватия

Държавният глава ще се срещне с представители на хърватските власти.

Днес и утре президентът на България ще бъде на официално посещение в Хърватия. Целта на визитата му е да бъдат обсъдени перспективите за двустранния търговски обмен и туризма, позициите на двете страни в Европейския съюз, възможностите за диверсификация на енергийните доставки и сътрудничеството в информационните и телекомуникационните технологии. Това ще бъде основните въпроси, които ще бъдат обсъдени между Плевнелиев и новият президент на Хърватия – Колинда Грабар-Китарович, която спечели изборите през февруари.

Освен с нея, държавният ни глава ще проведе срещи с министър-председателят Зоран Миланович и председателят на парламента Йосип Леко. Росен Плевнелиев ще посети и търговската палата, където ще представи възможностите за инвестиции в България и ще бъдат проведени разговори с представители на хърватския бизнес, които имат желание да инвестират у нас.

След края на работните визити, българският президент ще се срещне с наши сънародници, които живеят и учат в Хърватия. Това ще се случи в сградата на Българската национална общност в Загреб.