Categories
Без категория

Ромче брани социалните помощи с пистолет! – gp-gallery.com

Извънредната кампания на БЧК по раздаване на хранителни помощи вече потръгна успешно в банята в хасковския квартал „Република“. Това стана факт, след като от червенокръстката организация изпратиха персонално писмо на всеки одобрен. Пунктът отвори врати в началото на миналата седмица. Тъй като това е допълнителен транш, попадналите в списъците не знаеха, че имат право да получат хранителни продукти. Така в първите часове на миналия понеделник нямаше нито един човек пред банята. Имаше само хора, които питаха дали случайно не са сред късметлиите, съобщава haskovo.net.

Още при обявяване на акцията от БЧК обявиха, че ще поставят съобщения в клоновете на пощите, в някои хранителни магазини, в квартални клубове и други. Това изглежда не е дало резултат и така в четвъртък от БЧК се принудили да напишат писма персонално до всеки одобрен. Те били изпратени със съдействието на дирекция „Социално подпомагане“.

Шанс за хранителни помощи са получили 242 хасковлии, а в областта са 1101. Само за няколко дни през пункта в областния град са минали около 50 души. Сред тях бе Надежда Иванова, която днес дойде със синовете си. Едното от момчетата бе с детски пистолет на кръста. Младежът обаче се вживя в роля на истински гард, извади пистолета и го размаха демонстративно. По-късно родителката натовари пакетите с хранителни продукти в бебешка количка и фамилията отпраши към махалата.

Кампанията на БЧК продължава до 27 май.

Източник: БЛИЦ