Categories
Без категория

Резилът, наречен български футбол удари дъното!

Реклама:

Футболът в България отдавна е на трагично ниво, в сравнение с всички останали държави в Европа, но снощи резилът беше пълен, тъй като националният ни отбор по футбол не можа да победи аматьорите от Малта и то в може би най-важният си мач в групата.

Точно в 21:45 ч, възпитаниците на Любослав Пенев излязоха на националният стадион „Васил Левски“, с амбиции да разгромят тима на Малта, а очакванията на всички бяха за лесна победа на „лъвовете“. Всичко започна и по перфектният сценарий, тъй като Андрей Гълъбинов откри резултата в 6-ата минута, но това бе единственото попадение за нашият тим, което се оказа крайно недостатъчно.

В 49-ата минута, Малта получиха дузпа, която хладнокръвно бе реализирана от Клейтън Фейла. България също получи 11 метров наказателен удар, който обаче бе позорно опорочен от Ивелин Попов. Попето направи най-безобразното изпълнение на дузпа, като дори не успя да уцели вратата, пазена от Андрю Хог. Последва натиск на българите, но като цяло, срещата завърши при позорният за нас резултат 1:1, а момчетата на Любо Пенев успяха да отправят едва 2 точни удара, срещу аматьорският тим на Малта.

Резилът тук е пълен, тъй като Малта е отбор, който няма професионални футболисти. Там всички са доктори, монтьори, адвокати и други тем подобни, а самата Малта е държава, с размерите на град Пловдив. Важно е да отбележим, че играчите на Малта не бяха отбелязвали гол цяла година, но успяха да измъкнат точка от нашите „звезди“, което е показателно за „класата“ на бъгларският футбол.

След това позорно равенство, отборът на България остава на 4-о място в групата, с едва 4 точки и можем да кажем, че няма никакъв шанс футболистите ни да се класират за Евро 2016 във Франция. И тук не можем да обвиняваме Любо Пенев, защото просто това е нивото на бъгларските футболисти – ТРАГИЧНО! Тези момчета дори не трябва да играят професионален футбол, а какво остава за националният ни отбор… Националният стадион пък бе тотално празен и на трибуните имаше едва 1000 души, но и това е много за поредната излъгация, наречена футбол.

Остави твоят коментар

коментар(и)