Categories
Без категория

Ревизоро: ГЕРБ се проваля в опитите да спре контрабандата

Депутатът посочи, че от един камион се печелят по 100 бона.

Според Емил Димитров опитите на ГЕРБ да пресекат контрабандата удрят на камък. Той посочи, че още преди 20 години е описал в книгата си за схемата на Паскала, за която се разбра преди няколко дни. Депутатът от Реформаторския блок разясни как се извършва цялата работа. Митничарите и граничарите се познават и си разменят „услуга за услуга“, казва Ревизоро.

„Едните казват няма да пипате този камион, той е на наш човек. После другите пък казват, а сега вие не пипайте този камион.“ – разкри депутатът и добави, че, за да се случи това са необходими 3-4 човека на смяна. Той посочи, че вината не е изцяло на ГЕРБ, тъй като е невъзможно да се проверяват всички камиони, които преминават през границата. Емил Димитров сподели, че се проверяват само тези, за които се „знае“, че прекарват нищо.

Народният представител обясни, че от един камион се печелят чисто около 100 000 лева. През последните 8 месеца са преминавали по 3-4 камиона през българо-турската граница. Той посочи, че схемата е разработена по времето на служебното правителство.