Categories
Без категория

Радо Шишарката разкри как се хващат крадливи музиканти – gp-gallery.com

Бащата на съвременната чалга – Радо Шишарката разкри как е хващал крадливи музиканти, докато е работил по заведенията. „Ние в заведенията всички музиканти си събирахме бакшишите в един кашон. И после, в края на участието, се събирахме и обръщахме кашона и деляхме. И заведението взимаше 50 процента от изработеното. Аз лично съм гонил двама музиканти заради некоректност.

И ще ти кажа как го правя – давам на един човек една банкнота, ама преди това и намачквам единия край. Да отиде и тя в кашона. И после, като отворим кашона и тая банкнота я няма-работата ясна”, разказа Шишарката пред камерите на Нова телевизия. Той се съгласява да даде интервю малко след преживян мозъчен кръвоизлив.

След това допълни, че най-големият бакшиш, който е взимал, е бил 6 хиляди евро. И те му били дадени от едни нискостоящи в йерархията мутри.

Музикантът има един единствен кошмарен момент, докато пеел. Тогава за една бройка щял да умре.

„Беше на един рожден ден. Имаше изстрел в тавана. Но гредата беше много дебела и самият куршум рикошира в нея. Тя от старост бе станала като камък. И куршума мина покрай главата ми е се заби в касата на една врата”, вдигна завесата на живота си Радо Шишарката.