Categories
Без категория

Радислава Василева има нужда от вашата помощ!

Изпрати смс с текст DMS RADISLAVA на номер 17 777 на цена от 1,20 с ДДС.

Преди две години беше организирана ДМС кампания за помощ за Радислава Василева, която е нуждаеше от трансплантация на костен мозък в Германия. Тогава държавата отпусна 180 000 лева на жената, а остатъкът от 20 000 евро беше събран от дарения. След трансплантирането обаче, се появиха редица усложнения за Ради, която започна да развива тежки инфекции (цитомегаловирус и гъбични пневмонии).

За щастие лекарите успяха да я излекуват от инфекциите и дори беше извършена втора трансплантация за стимулиране на стволовите клетки през лятото на 2014 година. В момента тя се намира в стабилно състояние, но дължи 7550 евро на германската клиника, в която е направена медицинската интервенция, тъй като повторното трансплантиране и лечението й надхвърлиха предвидения бюджет.

Подадено е заявление до Комисията за лечение в чужбина за покриване на допълнителните разходи, но до момента отговор няма. Поради тази причина е открита нова дарителска сметка за Радислава, която трябва да събере остатъка от 7550 евро. Към момента в сметките на Ради има 1500 лева. Ако желаете да й помогнете да заплати лечението си, може да изпратите СМС  с текст DMS RADISLAVA на номер 17 777 на цена от 1,20 с ДДС. Освен с текстово съобщение може да дарите по банков път или онлайн системата на ePay.bg. За повече информация вижте ТУК.