Categories
Без категория

Радан Кънев: 43-тия кабинет ще работи в полза на българите

Съпредседателят на Реформаторският блок ще поздрави 43-тия кабинет с песен на Стинг.

Като съпредседател на Реформаторския блок и депутат от 43-тото Народно събрание, Радан Кънев изнесе доста интересна и продължителна реч от трибуната на парламента. Той спомена, че през изминалите няколко седмици са се водили тежки и продължителни преговори, които в крайна сметка са успели да завършат положително – с излъчване на нов кабинет! Кънев определи бъдещето правителство като първото такова, което ще бъде център на публична власт.

Той изрази своята благодарност към Бойко Борисов за това, че коренно е променил начина си на поведение и поради тази причина Реформаторския блок ще даде своята подкрепа за втори кабинет Борисов. След което добави, че всички партии са направили сериозни компромиси и ще загубят малко или много от своята политическа чест, но по този начин ще дадат отличен пример на останалите за това как трябва да се пренебрегват личните интереси в името на гражданите!

На излизане от залата Кънев сподели, че е щастлив от назначението на Лукарски за министър на икономика и ще коментира неговото представяне на този пост едва, когато встъпи в длъжност.

коментар(и)