Categories
Без категория

Първи златни медали за България в Баку

Стоеви станаха шампиони на двойки при жените по бадминтон в Баку.

Бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви донесоха първи златни медали за страната ни на провеждащите се в Баки европейски игри. Сестрите спечелиха финалът по категоричен начин срещу руските си опонентки Екатерина Болотова и Евгения Косетская с 2:0 гейма (21:12; 23:21). Трябва да отбележим, че нашите състезателки показаха страхотен бадминтон по време на цялата надпревара и отличието им е напълно заслужено.

По-рано през деня пък Петя Неделчева спечели бронзов медал на сингъл жени на турнира по бадминтон на Европейските игри в Баку. Нашата състезателка беше поставена в основната схема под номер 3 и достигна полуфиналите, където обаче загуби от Лине Кяерсфелд с 18:21, 14:21 за по-малко от 40 минути.

Утре пък очакваме волейболистите да ни зарадват с ново злато. Тогава българските лъвове ще се изправят срещу германската машина в пряк сблъсък, който ще определи първият шампион по волейбол в историята на европейските игри. Двубоят е от 11 часа сутринта и ще бъде предаван пряко от БНТ и БНТ HD.

Остави твоят коментар

коментар(и)