Categories
Без категория

Първанов: Съдебната реформа е калпава, военният министър не е в час

Според бившият президент от съдебната реформа трябва да се премахнат някои грешни виждания.

Бившият президент на България гостува на Димитър Цонев във вечерното политическо предаване по БНТ, което се излъчва всеки делник. Първанов беше поканен да коментира ситуацията в страната, съдебната реформа, действията на военният министър и финансовата криза при южните ни съседи.

Първият, който „падна на мушката“ на лидерът на АБВ беше военният министър Ненчев. По негов адрес Първанов заяви, че отдавна не е в час по нито една тема, която е свързана с неговия ресор. Той разкри, че по време на срещата му с него само за един час е сменил мнението си цели 5 пъти! Също така добави, че „дежурното“ му оправдание за всеки един проблем е бил президента Плевнелиев, който тогава не е бил в страната.

Относно съдебната реформа, която министърът Христо Иванов иска да реализира, Първанов определи като „калпава“. Лидерът на АБВ посочи, че са чакали доста дълго време съдебният министър и неговият екип да се откажат от някои вредни виждания, но това не се е случило. Според Георги Първанов съдебната реформа трябва да обхване всички нива в системата.

Остави твоят коментар

коментар(и)