Categories
Без категория

Първанов подкрепи Бойко Борисов за газовия хъб! – gp-gallery.com

По темата за газовия хъб „Балкан“ трябва да има във висша степен консенсус, защото става дума за стратегически въпроси, които ще се решават в повече от едно правителство. Склонен съм да поощря тази активност на министър-председателя и правителството. Това каза на пресконференция председателят на ПП АБВ Георги Първанов, съобщи „Фокус“.

„Много са темите, които могат да бъдат коментирани от последните дни. Новият политически сезон започва доста активно“, посочи Първанов. Той постави като акцент приключилият газов форум във Варна по темата за газовия хъб „Балкан“. „Този форум трябва да бъде оценен като идея и перспективи. Смятаме да сме едни от онези, които биха могли да зададат тон за един такъв дебат, тъй като имаме нелоша експертиза“, заяви Първанов.

По думите му страната ни има стратегическо географско положение, но сме го загубили като политика и енергийна дипломация. „Беше заявено, че България има възможности да получава газ от няколко източника.

Не бих искал да коментирам Русия като възможен източник, защото от там отговорът дойде бързо и категорично. Оказа се, че премиерът Борисов и Путин са се договорили, но може би нещо не са се разбрали. Беше ясно казано, че към България тръба не се предвижда. Насила ли ще ги накараме да пуснат тръба?“, запита Георги Първанов.

Източник: БЛИЦ