Categories
Без категория

Първанов иска референдум за санкциите срещу Русия

„АБВ е твърдо против политиката, която водим срещу Русия“.

Бившият президент използва вестник „Преса“, за да сподели мнението си относно външната политика, която водим спрямо Русия и Европейският съюз. Първанов за пореден път подчерта, че не е съгласен с действията на външния министър Даниел Митов, президента Плевнелиев и военното министерство, които водят откровена анти-руска политика. В изявлението си той добавя, че българския народ го боли от факта, че при честването на 3 март държавният глава умишлено „пропуска“ да спомене за ролята на Русия, а отказът да присъства на празника на победата в Москва доказва нагласите му.

Поради тази причина Първанов поиска да бъде проведен национален референдум за санкциите срещу Русия. Той подчерта, че българския и руския народ са свързани духовно и емоционално и е сигурен, че мнозина не подкрепят отношението, което демонстрират политиците ни спрямо Москва.

Лидерът на АБВ в оставка дава списък от 6 неща, които трябва да се направят, за да се стабилизират отношенията ни с Русия и обяснява защо това трябва да се случи. Според него най-големият дефицит в момента е липсата на доверие между двете страни, което трябва да се преодолее с повече воля и характер във външната ни политика.