Categories
Без категория

Пълен абсурд! По 300 лв. за пострадалите в Аспарухово!

Държавата отново се изгаври с пострадалите от наводненията

Във варненският квартал Аспарухово продължава да бъде в сила бедственото положение, а пострадалите от водната стихия ще получат по „рекордните“ 300 лв. обезщетение от държавата. Това е поредният абсурд, на който ставаме свидетели, тъй като хората там буквално останаха на пътя, а държавата им отпуска смешни пари, които не стигат дори за най-необходимото.

Реклама:

Българските политици продължават да действат по възможно най-некадърния начин и не искат помощ от Европейският съюз, тъй като сме имали средства. Имаме, имаме, колко да имаме? 300 лв. на пострадал от наводненията човек си е направо подигравка, а държавните администрации са блокирали и не могат да вземат адекватно решение, което е подобаващо за страна от ЕС.

Разходите за погребенията на загиналите от водната стихия ще бъдат поети от общината, а близките им пък ще получат по 10 000 лв. обезщетение. Общинските съветници се опитват да замажат положението, като заявиха, че са готови да направят лични дарения на бедстващите хора, но тези дарения едва ли ще могат да върнат живота им обратно.

Вече има редица сигнали за хора, които са загубили не само жилищата си, но и бизнеса си, като много от тези хора са с кредити и са поставени в безизходица.

В Аспарухово все още се издирва 6-годишният Мартин, като близките му заявиха, че остават там, докато момчето не бъде намерено. Близките на Мартин бяха блокирали Аспаруховия мост, но свалиха блокадата и продължават да очакват вести за невинното момче.

gp-gallery.com смята, че е абсурдно държавата да нехайства при такива бедствия и политиците само да ходят да се снимат и да дават изявления, колко съпричастни били към личните трагедии на хората, а трябва да започнат да работят адекватно за народа, тъй като именно народа е техният работодател. България трябва да кандидатства за помощи за подобни бедствия, като тавана там е 50 млн, но на нас са ни необходими 10-20% за да се справим със случилото се. Нека най-накрая политиците да спрат да гледат само личната си облага и поне малко да помислят за истинските българи, които в момента мизерстват и емигрират масово, заради високата безработица, безобразната икономика и политическата гавра.

Остави твоят коментар

коментар(и)