Categories
Без категория

Проф.Божидар Димитров: В Македония цари фамилно управление като в Северна Корея

Историкът не вижда „светлина в тунела“ за Македония.

Директорът на Националният музей коментира ситуацията в съседна Македония и посочи, че един от вариантите пред тях е разпадането на изкуствено създадената им държава. Според него западната ни съседката е несполучлив политически проект на Комунистическия интернационал от 1934 година, който е осъществен от югославските комунисти с помощта на българските.

Професор Божидар Димитров разкри, че има информация от свои източници в Скопие, които му докладват, че положението е много по-тежко от това, което ни показват медиите. Той добави, че журналистите взимат пари от правителството, за да отразяват това, което Груевски има нареди. Историкът посочи, че случилото се в Куманово е опит на премиерът на Македония да спре манифестациите срещу него, които вероятно са щели да го свалят от власт.

Професорът смята, че, ако се стигне до гражданска война на етническа основа, то разпадът на Македония е неизбежен, тъй като близо 30 % от населението е албанско. Историкът посочи, че, за да просъществува западната ни съседка трябва да се управлява от диктатор, какъвто е Груевски.