Categories
Без категория

Професор Вучков обяви съдебната реформа за „ала-бала“

Според него реформата е „ала-бала“.

Скандалният професор гостува в сутрешният блок на ТВ7, за да коментира съдебната реформа и промените в Конституцията, които бяха подкрепени от 6 от политическите сили в парламента. Според Юлиан Вучков няма реформа и това, което наблюдаваме в момента е „ала-бала, празни приказки“ от страна на реформаторите и управляващите.

Той не може да си обясни защо ще има 8 души политическа квота в съдийската и прокурорската квота. Според него там трябва да има само хора от съдебната система. Професорът попита какъв юридически потенциал и знания имат народните представители, за да правят реформи в системата. Вучков добави, че правилният подход е било да се създаде извън парламентарна комисия от доказани юристи, които да подготвят промените.

Професор Вучков попита какъв юрист е Радан Кънев и посочи, че за него това е един „най-обикновен дърдорко“, който не е навътре в материала. В тази връзка посочи, че той е против разделянето на Висшия съдебен съвет на две колегии, тъй като в тази ситуацията „едните ще си прехвърлят топката на другите“ и така влизаме в порочен кръг.

Остави твоят коментар

коментар(и)