Categories
Без категория

Прокопиев: Проблемите в КТБ са много по-сериозни

Прокопиев разкри защо са се натрупали толкова дългове в банката.

Според издателя на вестник Капитал до края на месец ноември има огромна вероятност капиталовложителите да си вземат парите. Именно неговия вестник разкри за корупционните схеми, които се въртят в КТБ преди няколко години. Тогава обаче, никой не обърна сериозно внимание журналистическото разследване, което проведе екипа на вестник Капитал.

Прокопиев добави, че дупката в КТБ се разделя на три точки. Първият компонент, по който са протекли значителни средства са масмедийните разходи. В това число влизат парични средства за спортни отбори, политически движения, вестници, телевизии и много други обществени мероприятия. Втората причина за образуването на тази огромна дупка в капитала на КТБ е свързана с лошия финансов мениджмънт и контрол. Според Прокопиев банковото дружество с продължение на години е купувало лоши финансови активи.

И последната причина за огромната дупка в бюджета на банката е факта, че тя разполага с около 2 милиарда лева активи, до които обаче, няма достъп. Това е така, защото активите са закупени чрез подставени фирми.

коментар(и)