Categories
Без категория

Продължава бедственото положение в Красново и Кръстевич

Сериозни щети причиниха наводненията в Кръстевич и Красново.

Бедственото положение в Хисарско продължава вече четвърти ден. Все още не могат да бъдат отводнени улиците и къщите на хората. Когато това се случи и се нормализира обстановката в района, най-вероятно ще бъде отменено бедственото положение. Кметицата на Хисаря г-жа Ганева обяви, че има възможност това се случи малко по-късно през деня, но първо трябва да се изчака становището на Кризисния щаб.

Да припомним, че двете села бяха наводнени след преливането на близките язовири. С основен принос за бедственото положение е проливния дъжд, който се изля в областта през миналата седмица. Бяха евакуирани всички жители на Кръстевич и Красново, които живееха в близост до язовирите и реките преминаващи до тях.

До момента комисията за Бедствия и аварии е оценила щетите причинени от наводненията на няколко стотин хиляди лева, но все още не може да излезе с конкретна цифра, тъй като огледите продължават. Пари в общината няма и ще се чака помощ от държавата или Европейския съюз. Обсъжда се отварянето на кампания за събиране на средства за пострадалите от наводненията!

Остави твоят коментар

коментар(и)