Categories
Без категория

Премиерът на спешна среща заради бежанците

Министрите се събраха на среща заради бежанският поток.

Информационна агенция БЛИЦ разкри, че преди броени минути е започнала спешна среща между премиерът Бойко Борисов, вътрешният министър Румяна Бъчварова, финансовият министър Владислав Горанов и шефът на Агенцията за бежанците Никола Казаков относно заплахата от увеличаването на бежанският поток към България.

Причината за срещата е изказването на сръбският външен министър Ивица Дачич, който алармира, че е много вероятно бежанският поток да се насочи към нас. Македония вече изпрати войската си на границата с Гърция, за да предотврати навлизането на бежанците.

Никола Казаков разкри пред журналистите, че към този момент няма индикации от службите за прехвърляне на бежанци от Македония към България. Шефът на агенцията посочи, че изказванията на македонският външен министър и премиер са били коренно противоположни и не бива да се правят някакви изводи от тях. След което подчерта, че няма никакви индикации за нова бежанска вълна и посочи, че на Балканите за последната година двойно се е увеличил напливът от бежанци.

Остави твоят коментар

коментар(и)