Categories
Без категория

Президентът: С Южен поток няма да сме зависим от една тръба

Президентът беше на откриването на Южен поток в Баку.

Росен Плевнелиев сподели своето мнение относно проекта „Южен поток“. Според него, ако той бъде реализиран ще се осигури независимост на България и ще се гарантира доставка на газ за цяла Европа. По този начин страната ни няма да бъде зависима от една тръба, както е в момента.

Днес президентът ни беше едно от официалните лица по случай церемонията, относно стартирането на проекта в Баку, Азербейджан. Именно от азерската държава ще започне неговото изграждане и постепенно ще премине през нас и останалите страни. На церемонията бяха още няколко видни лица, сред които представители на Великобритания, САЩ, Турция, Черна Гора, Италия и всички останали страни, през които ще премине Южен поток.

Пред българските журналисти Росен Плевнелиев спомена, че съвсем скоро ще бъде завършена газовата връзка с Румъния, а тази с южната ни съседка Гърция трябва да бъде готова до края на 2016 година! Колкото до интеркоректорите със Сърбия и Турция, президентът на страната спомена, че се работи на възможно най-високи обороти, за да бъде приключено всичко в срок!

Остави твоят коментар

коментар(и)