Categories
Без категория

Президентът призова комунизмът да присъства в учебниците

Президентът направи изключително интересно изказване за комунизма.

Росен Плевнелиев направи любопитно изказване при посещението си в Белене по повод представянето на първия в страната паметник посветен на покойния папа Йоан Павел II. Той призова комунизмът да бъде описан в учебниците по обективен начин и да бъдат детайлно описани неговите предимства и недостатъци. Президентът на България смята, че българските деца трябва да имат реална представа за това, което се е случвало в страната по време на комунизма и как са живели техните родители, баби и дядовци през този период от историята на държавата.

Реклама:

Относно паметника на светия отец Йован Павел Втори, Плевнелиев сподели, че искрено се надява да бъде осъществена мечтата на покойния папа, който до последния си дъх призоваваше обединена и мирна Европа.

След края на тържеството, Плевнелиев се включи в специалната кръгла маса „Свидетели на вярата през комунистическия режим“, която се проведе в столовата на беленския затвор. Държавният глава изнесе дълга лекция по темата и обобщи, че България е единствената страна в света, която се разединява, вместо да се обедини покрай почитането на жертвите на политическите репресии от комунизма.

Остави твоят коментар

коментар(и)