Categories
Без категория

Праламентът на работа в деня на майстора – gp-gallery.com

В деня на майстора – петък, вместо да се разпилеят още 12.00 часа по стара традиция, отпътувайки за избирателните си райони, депутатите решиха да работят до откат, преди да преминат към традиционния парламентарен контрол.

Удължаването на работното време на парламента стана по предложение на ГЕРБ след почивката, която зам.-председателят на НС Иван Иванов, който председателстваше заседанието, изненадващо обяви, че дава 10-минутна почивка, след което обяви, че ще започне парламентарният контрол. Зяавръщането на Цецка Цачева на председателското място обаче обърна нещата.

Причината за удълженото работно време е, че те не можаха да приключат до 11.00 часа дебатите и гласуването по предложението на ДПС да бъде създадена временна парламентарна комисия, която да разследва намесата на чужди държави в българския политически живот.

Освен това за днес бе предвиден и изборът на шефа на парламентарната група на ГЕРБ, зам.-председател на ГЕРБ и ексвътрешен министър Цветан Цветанов за шеф на парламентарната комисия в парламента, след като представителят на РБ Атанас Атанасов я напусна и се обяви за опозиция.

Очаква се овакантеният пост начело на транспортната комисия след напускането на Гроздан Караджов да бъде зает от Настимир Ананиев също от РБ, но от партията на Меглена Кунева.

Едва след това депутатите ще преминат към парламентарния контрол, който независимо от часа на започването ще трае традиционните три часа.

loading…