Categories
Без категория

Правилото за 72 часа, което следват всички милионери – gp-gallery.com

Имате ли мечта? Или може би имате няколко – големи или не толкова големи. Сега помислете колко от мечтите ви са изпълнени и до колко изпълнението им е зависело от тяхната сложност? Или от какво изобщо зависи това?

За първи път правилото за 72 часа е описано от немския писател Бодо Шефер, пише Elle. То гласи следното: ако имате каквито и да било планове и мечти, стартирайте ги в следващите 72 часа от момента, в който се е появила идеята за тях. На практика това могат да бъдат малки крачки, но е задължително да ги направите. Този феномен е обяснен не само от психолози, но и от последователи на мистичната страна на живота. Така че каквато и гледна точка към света да имате, това правило се вписва в нея.

Според мистиците, ако не предприемете нищо в посока реализиране на мечтата си, Вселената също няма да „направи“ нищо. Както вие сте зарязали мечтата си, така и Вселената ще я зареже. Според психолозите подсъзнанието ни мисли в образи – то разделя плановете и мечтите на съществуващи и несъществуващи според това колко сериозно ги обмисляте и какви са намеренията ви за изпълнението им.

Приблизителната продължителност на живота на едно намерение за изпълнение на определена идея е 72 часа след появата й. 3 денонощия е периодът, в който желанието ви е все още свежо и се потвърждава чрез действия.

Така че, ако искате нещо – планирайте стъпките си веднага, колкото и малки да са те. Така ще се приближите към успеха – с упорство и желание.