Categories
Без категория

Почина майката на Сергей Станишев!

Майката на Сергей Станишев напусна този свят.

Тази информация беше разпространена от информационните агенции, а преди няколко часа беше потвърдена от близките на Дина Станишева. Тя напуска този свят на 88 години, през които беше част от политическия и културен живот на страната. Поклонението пред паметта на майката на бившия лидер на БСП и настоящ водач на ПЕС Сергей Станишев, ще бъде в събота 11.30 часа в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Дина Станишева е родена в Русия, в град Архагелск през 1927 година. Тя произлиза от семейство на семейство с германо-руски корени. През 1958 година решава да се премести в България заедно със съпругът си Димитър, който е родом от София. Покойната майка на евродепутатът Станишев беше филолог, професор и доктор на науките в БАН Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Близките й споделят, че до последният си сетен дъх е работила и се е занимавала с култура. Дина Станишева беше уважаван учен и търсен преподавател, чиято широкоскроена личност и позволяваше да завързва дълготрайни приятелства с всякакви хора.