Categories
Без категория

Почивка на море – как да си прекараме готино и кой морски курорт да изберем!

Созопол и Слънчев бряг са най-посещаваните морски курорти в България.

Едва ли има по-добър начин да избягаш от горещините и забързаното ежедневие в големия град, от това да отидеш на море. У нас има десетки морски курорти, където можете да прекарате почивката си през лятото, но ако искате разнообразие нищо не Ви спира да отскочите до някоя от съседните ни държави, които също разполагат с прекрасни плажове и отлични условия за морски туризъм.

През последните няколко години много българи предпочитат да почиват на гръцките плажове, отколкото по родното черноморие. Гръцките курорти разполагат с невероятни плажове и хотели, а водата, е кристалночиста. Ако се колебаете къде да прекарате почивката си през лятото, то нека Ви дадем няколко предложения за курорти и места в България и чужбина, където със сигурност ще си прекарате повече от добре.

В случай, че смятате да почивате у нас, то задължително трябва да посетите Созопол, ако никога досега не сте били там. Градът разполага с невероятна природа, прекрасни плажове и отлични условия за морски туризъм. Созопол, е разделен на две части – Стар и Нов град. В новия град се намират по-голяма част от хотелите, нощните заведения, ресторантите и магазините в града, докато в старинната част на Созопол се намират по-голяма част от забележителностите на града, като поради тази причина старата част на града, е обявена за архитектурен и исторически резерват. Там се съхраняват редица ценни исторически и археологически открития за историята на България и света, като крепостните стени от Античността и Средновековието, статуята на Аполон, мощите на „Св.Йоан Кръстител” и още много други забележителности и находки, които биват открити на територията на града и околностите. Ако искате да се отдадете на безкрайни купони, то Вашето място, е Слънчев бряг. През последните няколко години курорта се утвърди като център на безкрайните купони и партита през лятото в България. Хиляди туристи от страната и чужбина идват в Слънчев бряг през лятото, за да се отдадат на плажни купони и партита до зори.