Categories
Без категория

Порто изкара 600 милиона евро от трансфери за последните 10 години

Новоизлюпеният бразилски национал Данило беше продаден за 31,5 милиона евро на Реал Мадрид.

Португалският гранд може да се похвали като най-добрият продават на футболисти в света. След като днес беще официално потвърдена новината, че десният бек на тима Данило ще акостира през лятото на „Сантиаго Бернабеу“ срещу 31 милиона евро, световните спортни издания си направиха труда да направят равносметка на приходите, които са постъпили в касата на Порто през последните 10 години от продажба на футболисти.

Крайната сума надхвърля 600 милиона евро, а най-скъпо продаденият футболист за последните 10 години е Радамел Фалкао, който отиде в Атлетико Мадрид срещу 45 милиона, откъдето пък беше продаден за 60 милиона евро на Монако. Втори в списъкът на драконите е Хълк, който година по-късно отиде в Зенит срещу 40 милиона евро. Челната тройка се допълва от Хамес Родригес, който през 2013-та година беше продаден на Монако за 45 милиона евро.

За 2014 година пък драконите са регистрирали приходи от 72 милиона евро от продажби на футболисти. Защитникът Мангала отиде в Манчестър Сити срещу 30,5 милиона евро заедно със съотборникът си Фернандо, който обаче, беше продаден за 15 милиона. За същата сума Итурбе заигра във Верона, а Отаменди отиде във Валенсия за останалите 12 милиона евро.