Categories
Без категория

Поредния всеразбиращ министър ще е Дончев! – gp-gallery.com

Шансовете на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев да поеме и ресора на подалия оставка вчера Ивайло Калфин вече са 99%. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника в управляващата коалиция. След проявената вчера черна неблагодарност от страна на АБВ, правителството остана с един министър по-малко.Самият Томислав Дончев се приема добре не само в редиците на ГЕРБ, но и сред международните институции и коалиционните партньори. Вчера вицепремиерката Румяна Бъчварова даде да се разбере, че овакантеният пост трябва да бъде поет от ГЕРБ, тъй като при запазване на статуквото ще намалее авторитета на коалиционния блок.

Постъпката на АБВ с оттеглянето на Калфин и останалите им представители в изпълнителната власт и областните администрации е била съгласувана с новото ръководство на БСП в лицето на Корнелия Нинова и най-близкото й обкръжение. Първанов и новите лица в „червената“ партия смятат, че с оставката на Калфин и издигането на общ кандидат-президент ще имат по-висок шанс да се върнат във властта.

Очаква се премиерът Борисов да обяви решението си за наследника на Калфин най-късно в четвъртък, след което предложението му ще бъде поставено на гласуване в Народното събрание.

Източник: БЛИЦ