Categories
Без категория

Половин милион българи са засегнати от случващото се с КТБ

БНБ трябва да предприеме мерки за спасяването на КТБ – заяви Велев.

Малко по-рано през деня беше проведена специална среща между банкови експерти, синдикати, работодатели и омбудсмана на България Константин Пенчев. На нея стана ясно, че повече от половин милион български граждани са пострадали или са зависими от случващото се с Коорпоративно търговска банка през последните няколко месеца.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал г-н Васил Велев заяви пред медиите, че стотици хиляди работници са останали без своето възнаграждение или са били съкратени, тъй като на десетки хиляди фирми капиталовложенията им се намират в КТБ. Според него основния виновник за случващото се с КТБ и невъзможността на хората да използват вложенията си е Българска национална банка.

Велев обвинява БНБ в своето бездействие. По негови думи от Народната банка имат всички необходими инструменти, за да реагират адекватно в тази ситуация и да спасят банковото дружество, но не го правят. Председателят на БСК Сашо Дончев заяви, че случващото се с КТБ е общонационален проблем и държавата трябва да направи нещо, за да го разреши!

Остави твоят коментар

коментар(и)