Categories
Без категория

Полицаи и военни излизат на протест срещу пенсионните реформи

Униформените ще протестират срещу готвената пенсионна реформа.

Днес ще бъде проведен масов протест на полицаите, военните и надзирателите, които негодуват срещу готвената реформа за пенсиониране в сектор „Сигурност“. Очаква се да бъде премахнато ранното пенсиониране в този отдел.

Това обаче, няма да се случи с „един замах“. Ще има подготвителен период от 3 до 5 години, в който униформените ще могат да се пенсионират по познатия начин и да се възползват от неговите предимства. Към момента полицаите, военните и надзирателите, които работят в сектор „Сигурност“ могат да се пенсионират след навършване на 27 години стаж, 2/3, които трябва да бъде изработен в системата.

Протестът ще започне в 14:00 пред Централна баня в София. Очаква се участие в него да вземат хиляди представители на органите на реда, които негодуват от реформата, която възнамерява да приложи социалния министър. Шествието ще премине покрай Министерския съвет, Министерството на труда и социалната политика. Крайната точка ще бъде президентството. Поради което ще настъпят известни промени в организацията на движение, но те няма да възпрепятстват нормалния начин на движение на пътно превозните средства в района.

Остави твоят коментар

коментар(и)