Categories
Без категория

Подпалиха автомобили в Гео Милев заради строеж

Гражданите подготвят сериозен протест срещу строежа в Гео Милев.

В столичния квартал Гео Милев бяха запалени четири автомобила. Според техните собственици става дума за „отмъщение“ от страна на крупен инвеститор, който се е сдобил с имот в техния квартал и по този начин иска да им затвори устите. Живущите в квартала протестират срещу започващия строеж върху тяхната градинка. Новият собственик на имота обаче, твърди, че този парцел никога не е бил определян за градинка, а е бил предвиден за „високо строителство“.

Венцислав Дучев сподели в ефира на Нова телевизия, че няма нищо общо със запалените автомобил и дори самият той е бил обект на провокации и агресия от страна на хората, които живеят в квартала. Той сподели, че е имало няколко инцидента до момента. Спомена за палеж на автомобила на работник на строежа, за побой на охранителя на строежа, вандализъм спрямо строителния обект и още няколко подобни прояви.

Живущите в квартала категорично отрекоха да имат нещо общо с тези инциденти и обвиниха Дучев в клевета. Те заявиха, че протестират мирно и не разполагат с пушки.

Остави твоят коментар

коментар(и)