Categories
Без категория

Подготвя се петиция срещу Обама за „военни престъпления“ – gp-gallery.com

Близо 9000 американци са подписали петиция за предаването на президента Барак Обама на Международния съд в Хага за военни престъпления. Подписката е публикувана на сайта на Белия дом на 8 февруари и до момента е подписана от 8713 души.

„Ние искаме президентът на САЩ Барак Обама да бъде обвинен и съден в Международния съд в Хага. Той е виновен не само за престъпления срещу гражданите на САЩ, но и срещу целия свят“, пише в петицията, цитирана от „Епицентър“.

„Един от най-ужасните затвори в историята – Гуантанамо – продължава да действа. Либия бе разрушена в резултат на агресията на Обама. В Сирия, агентите на Обама обучават, финансират и организират терористични групи, лъжливо наричани “умерена опозиция“, които извън всичко друго, имат връзки с „Ал Кайда“, която е замесена в престъпления срещу американския народ. Тайните служби събират лична информация за американците 24 часа в денонощието под предлога за борба с тероризма, използвайки способи за електронно следене, като по този начин погазват правата на американците за личен живот“, се казва още в петицията.

Според закона, ако до 9 март се съберат над 100 000 души, администрацията на Белия дом е длъжна да разгледа искането.

loading…