Categories
Без категория

Пламен Узунов: Сам напуснах МВР

От днес пловдивската полиция ще има нов шеф.

Вече бившият шеф на пловдивската полиция заяви пред агенция Фокус, че сам е напуснал системата на МВР и според него няма място в нея. Пламен Узунов е уволнен от поста си по заповед на вътрешният министър Румяна Бъчварова. Днес трябва да бъде назначен нов директор на ОДМВР в Пловдив.

Узунов споделя, че сам е подал оставката си и подчерта, че причините не са тези, които изтъкват от МВР. Бившият директор посочи, че основната причина, поради която е взел решение да напусне системата са полицаите, укрили шофьора прегазил човек на пешеходна пътека. Той добави, че ще се нуждае от известно време преди да прави каквито и да било изказвания или коментари.

Неофициалната информация и слуховете, които се носят в обществото за освобождаването на Узунов от поста обаче, са съвсем други. Според хора, които са навътре в системата шефът на пловдивската полиция е бил неудобен за определен кръг от хора, а успешните му акции срещу организираната престъпност и десетките разкрити знакови престъпления само са наливали масло в огъня.

Остави твоят коментар

коментар(и)