Categories
Без категория

Плакати на Васил Левски изпокъсани в Босилеград – gp-gallery.com

Плакати на Апостола, сложени на няколко от най-атрактивните места по централните улици в Босилеград са били брутално изпокъсани през нощта на четвъртък срещу петък, съобщиха от организацията на Демократичния съюз на българите и от Културноинофрмационния център на българите (КИЦ). Плакатите поръчали и разлепили от екипа на Центъра преди два дни.
От КИЦ подали сигнал до полицията и общината в – започнало е разследване, взети са отпечатъци по витрините, направени са снимки на скъсани плакати, каза поетът Радко Стоенчов /61г/ от центъра. Според него това с плакатите на Левски е израз на конфронтирането между политическите партии и сред населението на Босилеград преди предстоящия вот.

Дни наред за опазването на обществения ред в Босилеград изпращат полиция и жандармерия от съседните градове Сурдулица и Вранье, припомни той.

Днес две поклонения – едното организирано от културноинформационния център /КИЦ/ на българите, другото – от кмета четвърти мандат на общината Владимир Захариев, и при засилено полицейско присъствие, правиха сънародниците ни за годишнината от гибелта на Васил Левски пред паметника на Апостола там вчера.

При хората от Центъра дошъл и консулът ни в Ниш Едвин Сугарев. На градоначалника Захариев пък гостували представители от парламента и от Столична голяма община. Така раздираният от протести и „екцесии“ Босилеград не се успокои и не се обедини – поне за Дуня на Левски, възмутени са сънародници оттатък границата.

loading…