Categories
Без категория

Писна им: Пожар в сграда за бежанци в Германия предизвика бурна радост в събралата се тълпа – gp-gallery.com

Рано тази сутрин в германския град Баутцен е избухнал пожар, съобщи Би Би Си. Запалила се е сграда на бивш хотел, пригодена да подслони бежанци от Близкия Изток. Привлечените от пожара германци обаче не само не се разстроиха от пожара, но и се опитаха да попречат на пожарникарите да си вършат работата.

Според официална полицейска информация, жителите на града са изразявали бурно радостта си от пожара, а двама очевидно пийнали мъже доста време отказвали да освободят пътя на пожарната кола към горящата сграда.

Причините за избухването на огъня засега не са известни. Започнало е разследване от полицията в града, като в него са се включили и експерти по тероризъм. В изгорялата сграда е трябвало да се настанят до 300 бежанци. Тъй като тя все още не е била заселена, жертви и пострадали няма.

Това далеч не е първият акт на съпротива на германци към настаняването на мигранти от Близкия Изток в градовете им. Само преди дни жители на друг град от област Саксония в страната преградиха пътя на автобус, който трябваше да остави бежанци в града им.

loading…