Categories
Без категория

Петър Москов: Един ден ще приватизираме болниците

„Болницата в Панагюрище е единствената преминала през процедурата за приватизация“, посочи Москов.

Здравният министър гостува в сутрешният блок на БТВ, където заяви, че ще дойде време и на законовите поправки за приватизацията на болниците. Москов посочи, че текстовете за оттеглени за обсъждане, но очаква подкрепа от останалите парламентарни групи за приемането на здравната реформа.

Петър Москов посочи, че изваждането на 67  медицински заведения е възможност, която ще бъде реализирана на по-късен етап и даде за пример болницата в Панагюрище, която в момента е единствената в България преминала през тази процедура. Министърът на здравеопазването разкри, че в нея са инвестирани над 52 милиона лева от частен собственик. Той добави, че тази сума е равносилна на фонда за капиталови разходи на здравното, просветното и социалното министерство.

Реформаторът сподели, че много от болниците в страната стопанисват имоти, които не използват и една от идеите на реформата е те да бъдат отделени от предприятията и да се превърнат в техен капитал. Москов посочи, че в момента тези сгради просто стоят и за тях се изливат куп пари, без да има възвращаемост.

Остави твоят коментар

коментар(и)