Categories
Без категория

Петев: Вярвам, че ще се класираме за ЕВРО 2016

Треньорът на националите смята, че имаме реални шансове за ЕВРО 2016.

Това заяви Ивайло Петев пред камерите на БНТ. Макар и с недомлъвки той обясни, че нищо не е загубено и България има своите шансове, за да се класира за еврофиналите във Франция. Целта пред нашите е третото място, което в момента се заема от Норвегия. Според Петев, ако успеем да си вземем мачовете срещу Малта, Азербейджан и Норвегия и евентуално измъкнем нещо от Италия и Хърватия, няма да имаме проблеми, за да се класираме за баражите.

Според треньорът на националите всичко е възможно, ако футболистите играят със същия дух и себераздаване, който са демонстрирали срещу Италия миналата седмица. Той отрече да има някаква специална рецепта и отдава всичко на желанието на играчите.

Относно представянето на Ивелин Попов, Петев сподели, че е много доволен от представянето му и според него е изиграл най-добрият си мач с фланелката на трикольорите. Бившият треньор на Лудогорец отказа да коментира дали футболистът на Кубан е имал психологически проблеми, които са му пречили да покаже най-доброто от себе си с екипа на националния отбор и посъветва журналистите да се обърнат към него, за да получат отговор на въпроса си.