Categories
Без категория

Парламентът за пореден път не успя да събере кворум

От вторият опит депутатите успяха да съберат кворум.

За втори пореден ден парламентът не успя да събере необходимият кворум, за да започне работа. На първата регистрация, която се състоя в 9 часа, присъстваха 117 народни представители, което е малко под минималният брой за събирането на кворум. Председателят на Народното събрание даде само 10 минути на парламента за новото преброяване.

Това даде резултат и 10 минути по-късно в залата се бяха регистрирали 126 депутата. Цецка Цачева откри заседанието и предстои обсъждането на законопроекта за образованието. Не е тайна, че БСП и ДПС са против този закон и бойкотират неговото гласуване. Затова намекна и заместник-министърът на образованието Милена Дамянова, която обвини БСП в „безотговорност“.

През следващият месец осигуряването на кворум за управляващите ще бъде голямо предизвикателство. Очаква се БСП и ДПС да продължат да бойкотират заседанията в парламента. Голяма част от депутатите на управляващата коалиция са заети с предизборните кампании на своите партии за местните избори, поради което трудно ще може да се формира кворум в НС.

коментар(и)