Categories
Без категория

Панорамни СНИМКИ показват кой е „Кой” край Созопол – gp-gallery.com

В нормалните държави, в които функционират демократични политически системи, медиите неформално изпълняват ролята на четвърта власт. Те са коректив на останалите власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, формират обществените нагласи и оказват съществено влияние върху развитието на политическия процес. Дори някои журналисти и медии са си присвоили привилегията да влизат в ролята на „последна инстанция”.
А отговорността? Не е ли редно публично написаните ти, или изговорени и заявени позиции, да съответстват на собственото ти поведение и морален облик, още повече, ако си отговорен редактор във вестник с претенции за обективност и безпристрастност?

Морално и почтено ли е да пишеш за „бетонирана арогантност” при съседите си, а в собствения ти имот и в непосредствена близост до него да не забелязваш може би най-бруталните и арогантни строителни нарушения, отразени обстойно със снимки в медиите?
Що за морално късогледство? А каква отговорност пред обществото е отговорният редактор да не декларира своите имоти? Дори да е „забравил” в продължение на десет години да заплати смешната сума от 200 лв. (по 20 лв. на година) за декларираната от него, абсолютно съмнително и необяснимо, само „гола” земя, и то на нереалната цена от 69 стотинки на кв.м. /в най-скъпия район на българското Черноморие/?

Очевадна измама! Защо Йово Николов не е декларирал изградената в имота си къща на приблизителна стойност около два милиона евро? Защо въпросният господин не е въвел същата тази къща в експлоатация, при положение, че той и семейството му я ползват през последните поне 7 – 8 години /за разлика от него съпругата му Ива Петрони я декларира пред Сметната палата през 2009 год./. Защо в имота на Йово Николов и в непосредствена близост до него има незаконни строителни обекти – басейн, тераса, подпорни стени, бетонни стълби върху скалите, обособен частен плаж…